Home     IMAXB6 Pro 6 Ampere
IMAXB6 Pro 6 Ampere

IMAXB6 Pro 6 Ampere


SNELLADER-ONTLADER MET VOEDING (50W, 12/220V)


IMAX B6 Pro 6 Ampere SNELLADER-ONTLADER MET VOEDING (80W, 12/220V)

Deze ultra moderne processor gestuurde automatische snellader met een intern schakelende voeding kan de IMAX alle soorten accu's aan en is daarmee een goede keuze voor de toekomst.
De lader heeft een zeer duidelijk en gemakkelijke te bedienen menuscherm

Hij is geschikt voor zowel NiCad en NiMh cellen (packs van 1 tot 15 cellen) alsmede voor 1 tot 6 cellen Lipo accu's en 1 tot 6 cellen loodaccu's.

Bookmark and Share 58.95
Verloop stekker

Temperatuursensor


Artikelcode: IMAX-B6-80W

IMAXB6 Pro 6 Ampere


  • Productinformatie


IMAX B6 Pro 6 Ampere SNELLADER-ONTLADER MET VOEDING (80W, 12/220V)

Automatische processor gestuurde lader met (externe) schakelende voeding voor het laden van NiCad, NiMh (1 - 15 cellen), LiPo accu's met 1 tot 6 cellen en 2 tot 20V lood accu's.
Deze ultra moderne processor gestuurde automatische snellader met externe schakelende voeding kan alle soorten accu's aan en is daarmee een goede keuze voor de toekomst.

Hij is geschikt voor zowel NiCad en NiMh cellen (packs van 1 tot 15 cellen) alsmede voor 1 tot 6 cellen Lipo accu's en 2 tot 20V lood accu's.

Hij beschikt over een ingebouwde balancer (met XH stekker aansluiting), zodat Lipo's met 1 tot 6 cellen veilig geladen kunnen worden.

Alle instellingen (laadstroom, type accu etc) kunnen voor het laden ingesteld worden en afgelezen op het grote LCD display. Voor het laden wordt gestart, controleert de lader eerst of de ingestelde parameters wel in overeenstemming zijn met de aangesloten accu.

De lader heeft een schakelende voeding, hij kan dus rechtstreeks uit het lichtnet gevoed worden. Een schakelende voeding regelt op elektronische wijze de spanning, en bevat geen zware transformator. Daarmee is de lader dus in verhouding heel licht en makkelijk mee te nemen. Ook als de netspanning lager is doordat de lader b.v. op een circuit aan hele lange kabels aangesloten is, zorgt de schakelende voeding ervoor dat er toch de optimale spanning voor het laden van de accu voorhanden is.
Daarbij heeft hij ook een 12V ingang, onderweg kun je hem dus ook via een 12V auto accu voeden

De voeding kan 6 Amp./ 80 Watt laadstroom leveren, wat met de huidige steeds grotere accu's een groot voordeel is. Hoe hoger de laadstroom, hoe sneller de accu geladen is. Bovendien kan hij tot 15 NiMh cellen packs laden, wat voor auto's niet zo vaak voorkomt, Maar wel is het mogelijk om twee accu's in serie te zetten, en ze zo gelijktijdig te laden. Dit is vooral een voordeel als je bv. een grote truck hebt die met 2 stick packs tegelijk gereden wordt. Datzelfde geldt voor auto's die met 2 lipo packs gebruikt worden. Ook in dat geval kun je twee Lipo accu's in serie zetten en tegelijk laden. Daarvoor is dan wel een speciale balancer kabel nodig, maar dat is eenvoudig te doen.

De B6 PRO wordt geleverd compleet met netsnoer voor de 220 aansluiting, plus een laadkabel met een hele verzameling verschillende contrastekkers om diverse accu's aan te kunnen sluiten, verder een stekker voor het laden van een gloeiplug driver, twee soorten ontvanger accu laadkabels en een zenderlaadkabel.


Voor het opladen van Li-Po accu (T-deans) heeft u een verloopstekker nodig, deze kunt u mee bestellen en heeft artikelnummer 33059. Bij Lipo accu's is dit niet echt meer een standaard, omdat een tamiya stekker geen hoge stromen door kan laten, dan smelten ze aan elkaar vast. De meeste lipo accu's zijn daarom voorzien van High Amp stekkers (ook wel T-Stekker of T- Deans pluggen genoemd).
De B6 PRO is voorzien van een ingebouwde balancer voor het veilig opladen van Lipo accu's. Tijdens het laden van een Lipo accu mag geen enkele cel van het pack een spanning boven de 4.2V bereiken. Om dat veilig te kunnen doen, beschikt elk goed lipo pack over een zo genaamde balancer aansluiting.
Deze wordt op de lader aangesloten, en via deze verbinding kan de lader de spanning van elke cel individueel in de gaten houden.
Gedurende het laden worden de cellen continue gemeten, en als één van de cellen lager in spanning is dan een andere, laat de lader een kleine stroom van de vollere naar de legere cel vloeien. Op die manier worden de cellen al tijdens het laden volledig gebalanceerd, waardoor na-balanceren niet meer nodig is. De ingebouwde balancer heeft aansluitingen voor 2, 3, 4 en 5 cellen accu's met XB balancer stekkers.

Helaas is er in Lipo land nog geen standaard in de stekkers die aan de lipo accu en/of lader zit. Deze lader is voorzien van een balancer ingang voor z.g. XH stekkers. Lipo accu's met een XH stekker kunnen er dus rechtstreeks op aangesloten worden, voor accu's die van een EH aansluiting zijn voorzien, hebben we verloopkabels, dat hoeft dus verder geen probleem te zijn.
De laadstroom van de lader is instelbaar tussen 0.1 en 6A, zodat de laadstroom aangepast kan worden aan de capaciteit van de accu.
Snellaadbare NiMh accu's worden met een laadstroom van maximaal 2 a 2.5 x de capaciteit geladen,
hoewel iets minder geen probleem is en voor een langere levensduur zorgt. Dus een snellaadbare 1500 mAh accu wordt met 2 a 2.5 amp en een 3000 of hogere capaciteit met 4.5A of meer. Een 3600 mAh NiMh accu zoals nu ongeveer de norm is kan dus probleemloos met 5A geladen worden, het zal dan ongeveer 45 minuten duren voor een lege accu weer vol is.
Een goede Lipo accu mag probleemloos met 1C gelden worden (1C staat voor 1 x de capaciteit.) Dus een 6000 mAh Lipo mag in ieder geval met 6A geladen worden. Ook accu's met een hogere capaciteit kunnen veilig met de B6 geladen worden.
Nadat het laadproces voor een Nicad of NiMh gestart is, controleert de lader continue of de accu vol is door naar het spannings verloop te kijken. Zodra hij detecteert dat de accu vol is, slaat het snellaad proces af, zodat de accu niet overladen kan worden. De zeer nauwkeurige software zorgt ervoor dat dit proces secure in de gaten gehouden wordt, zodat de lader op tijd afslaat.
Het laden van een Lipo moet aan andere criteria voldoen, daarbij mag geen enkele cel een hogere spanning dan 4.21V bereiken.
Om dat nauwkeurig te kunnen controleren wordt de lipo niet alleen met een laadkabel op de plus en de min uitgang aangesloten,
maar via de balancer aansluiting kan de lader elke cel van het lipo pack individueel meten en controleren, en daardoor kan de lader een LiPo accu gebalanceerd opladen, zoals hierboven is uitgelegd.
Ook kunt u nog een thermo beveiliging aansluiten, zodat de batterij tijdens het laden niet te warm wordt.(Deze is appart te bestellen, Temperatuurmeter-TH33061)